Jak zapnout nebo vypnout služby určování polohy v iPhone

Služby určování polohy na iPhone umožňují vašim aplikacím provádět všechny druhy věcí, například směrování z aktuální polohy do cíle nebo sledování trasy joggingu pomocí gps. Můžete si také vybrat konkrétní aplikace, které mají přístup k informacím o poloze, takže nebudete plýtvat baterií nebo dávat více soukromí, než potřebujete. Zatímco služby určování polohy na iPhone jsou velmi důležité pro mnoho dostupných funkcí, můžete se rozhodnout pro úplné vypnutí služeb určování polohy. Ať už se rozhodnete zapnout nebo vypnout služby určování polohy, záleží jen na vás a na tom, jak iPhone používáte - přejdeme přes oba. Zde je návod, jak zapnout nebo vypnout služby určování polohy v zařízení iPhone.

Obsah

Jak vypnout / zapnout služby určování polohy

Jak zapnout / vypnout služby určování polohy na základně App-by-App

Jak sdílet vaši polohu s rodinou

Jak vypnout sdílení Moje poloha

Jak vypnout / zapnout služby určování polohy

Zapnutí nebo vypnutí služby určování polohy zařízení iPhone je snadné v rámci nastavení ochrany osobních údajů. Pokud služby polohy zcela vypnete, žádná z vašich aplikací nebude moci sledovat nebo používat vaši polohu. Zapnutí nebo vypnutí služby určování polohy:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.

  • Klepněte na položku Soukromí.

  • Vyberte Služby určování polohy.

  • Chcete-li vypnout služby určování polohy, vypněte službu určování polohy

  • Zapněte službu určování polohy, pokud byla dříve vypnuta a chcete ji povolit.

Chcete-li, aby většina aplikací nepoužívala služby určování polohy, ale uvědomíte si, že některé aplikace, jako jsou Mapy, vyžadují, aby služby určování polohy fungovaly, zkontrolujte, zda jsou zapnuty služby určování polohy a přeskočit na další tip. Níže uvedeme, jak zapnout nebo vypnout služby určování polohy.

Jak zapnout / vypnout služby určování polohy na základně App-by-App

Osobně si myslím, že je to nejlepší způsob, jak spravovat lokalizační služby na iPhone. To vám umožní podívat se na každou aplikaci ve vašem iPhonu, která chce použít vaši polohu, a poté si můžete vybrat, zda tato aplikace může používat vaši polohu vždy, nikdy nebo při používání. Poskytnutím individuálního přístupu k jednotlivým aplikacím můžete využívat služby určování polohy pro aplikaci Mapy a zároveň vypnout služby určování polohy, například Facebook. Zapnutí nebo vypnutí služby určování polohy v jednotlivých aplikacích:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.

  • Klepněte na položku Soukromí.

  • Vyberte Služby určování polohy.

  • Zobrazí se seznam všech vašich aplikací, které chtějí používat vaši polohu. Některé aplikace budou vyžadovat více využití místa než jiné. Aplikace Počasí například chce použít vaši polohu Vždy nebo Nikdy, ale aplikace Zprávy požaduje přístup k poloze buď Nikdy, nebo Při používání aplikace.

  • Projděte si seznam aplikací a rozhodněte se, zda každý z nich potřebuje použít vaši polohu. Poté klepněte na aplikaci a vyberte možnost Nikdy, Vždy nebo Při používání aplikace.

  • Udělejte to pro každou aplikaci v seznamu a budete mít přizpůsobené své služby určování polohy na iPhone.

Jak sdílet vaši polohu s rodinou

Pokud používáte iCloud Family Sharing na iPhone, můžete snadno sdílet svou polohu s rodinnými příslušníky. To je skvělé zejména pro rodiny s dětmi, protože zaručuje, že budou moci najít vás a naopak. Sdílení své polohy s rodinou:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.

  • Klepněte na položku Soukromí.

  • Vyberte Služby určování polohy.

  • Klepněte na položku Sdílet moji polohu.

  • Ve skupinovém rámečku Rodina se zobrazí seznam dalších uživatelů zařízení iPhone v kruhu Sdílení rodiny.

  • Klepněte na jejich jméno nebo e-mailovou adresu a potom klepněte na položku Sdílet moji polohu.

  • Pokud je tato možnost povolena, mohou zkontrolovat aplikaci Najít přátele, aby vždy viděli, kde se nacházíte, podle umístění zařízení.

Chcete-li s nimi přestat sdílet svou polohu, klepněte na tuto stránku znovu a klepněte na položku Zastavit sdílení své polohy. Pokud nechcete sdílet svou polohu s kýmkoli, další tip přejde na to, jak vypnout sdílení své polohy.

Jak vypnout sdílení Moje poloha

Své umístění můžete sdílet s kýmkoli, kdo má z vašeho telefonu iPhone ID Apple. To se běžně provádí v aplikaci Najít mé přátele. Pokud se však chcete ujistit, že nikdy nesdílíte svou polohu, můžete funkci Sdílet svou polohu vypnout. Udělat toto:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.

  • Klepněte na položku Soukromí.

  • Vyberte Služby určování polohy.

  • Zvolte možnost Sdílet moji polohu.

  • Vypnout sdílení Moje poloha.